När du skapar en hemsida, oavsett om det är tal kring en blogg, webbutik, faktasajt eller någonting helt annat, behöver du ett webbhotell. På detta serverutrymme kommer din hemsida att hostas, och resultatet blir att användare kan nå din sida. En av dina prioriteringar när du skapar en hemsida är därför att samtidigt hitta det bästa och billigaste webbhotellet som din sajt kan ligga på. Hur lyckas du och vad bör du ta hänsyn till när du väljer webbhotell? Ta reda på mer nedan!
Så lägger du vantarna på ett billigt webbhotell
För att säkerställa att du har hittat en webbhotellsleverantör som lever upp till dina förväntningar kan det vara gynnsamt att kika på en topplista. Med hjälp av en riktigt händig lista med billigaste webbhotellet får du möjligheten att jämföra olika alternativ. Då ser du svart på vitt vad som erbjuds och vilka tjänster som kanske saknas. Samtidigt är det smart att läsa recensioner för att se vad andra tidigare kunder har tyckt till om.
Vilket är då det billigaste webbhotellet? Ett webbhotell kan kosta allt från 15 kronor till 150 kronor i månaden, och prisskillnaderna har delvist att göra med tjänsterna som erbjuds. Vissa webbhotell kan bjuda på bättre prestanda, en snabbare kundsupport och ett större lagringsutrymme än andra. Det är därför inte alltid det billigaste webbhotellet som är bäst, utan håll koll på vad det mer exakt är som du kan förvänta dig av leverantören.
Gratis är inte alltid bäst
När du är i full gång med att hitta det billigaste webbhotellet ska du alltid komma ihåg att ingenting här i världen egentligen är helt kostnadsfritt. Om du väljer ett gratis webbhotell istället för att betala för det kan du förvänta dig en rad nackdelar. I vanliga fall kommer din hemsida exempelvis att fyllas med störiga annonser så att webbhotellsleverantören ska kunna tjäna pengar på dig. Detta är någonting som du inte behöver oroa dig för om du betalar för ditt webbhotell.
Därtill kan det mycket väl vara så att ett kostnadsfritt webbhotell inte har lika imponerande tjänster. Det kan handla om lägre prestanda, ett mindre lagringsutrymme och en kundsupport som är svårare att nå. Håll därför på minnet att ett billigt webbhotell i vanliga fall är bättre än en kostnadsfri variant – och visst är det en stor fördel att webbhotell i allmänhet är förvånansvärt billiga.